"Kankainen muovikassi"

Jämistä ja uusiokankaista saa monenlaisia kasseja ja pussukoita. Tavallisesta kaupan muovikassista saa hyvän kaavan tilavaan kangaskassiin. Olen ommellut nyt valkoisia kasseja, joista kaikista tuli vähän erilaisia. Tähän kuvan kassiin laitoin koristeeksi vanhasta tyynyliinasta pitsin.

Meikki/matkapussukka

Vanha kaunis kukallinen vyö pääsi koristeeksi pussukkaan, johon kankaaksi löytyi "mikälie" kangas laatikon pohjalta. Kankaalle ommeltu vyö jämäköittää pussukkaa.

Jumppapussi

Pojan jumppapussi katosi (toivottavasti löytyy vielä) edellisviikolla verkkareineen paitoineen pyyhkeineen päivineen koulussa. Johtunee siitä, että kaikilla lapsilla on samanlaiset mll:n lahjoittamat jumppapussit. Niinpä päätin tehdä niin värikkään ja erilaisen pussin jumppavaatteille, ettei varmasti joudu vahingossa väärään reppuun. Ja jos se jää lojumaan jonnekin koulun naulakkoon, niin sen sieltä varmasti näkee ja löytää. Ompelin pul-kankaan tilkkuja puuvillaiseen vuorikankaaseen kiinni ja lopulta ompelin pussin kasaan ja lisäsin nyörin sulkemista varten. Nyörin päihin ompelin vielä pöllön kuvat. Pussi pitää hiukan kosteuttakin, koska tilkkujen pul-kangas on kosteuden ptiävää. Tosin tässä tapauksessa sadat neulan reijät siksakin jäljiltä pienentävät tätä ominaisuutta.